Statistika kaže: Džeko najgori napadač Serije A
Foto: EPA

U dosadašnjih 16 utakmica u Seriji A postigao samo tri gola

Statistika kaže: Džeko najgori napadač Serije A

E. Čaušević

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko pred početak ove sezone stigao je kao veliko pojačanje u Romu, ali još uvijek nije opravdao očekivanja.

Džeko je standarda u prvom timu Vučice, ali je ove sezone u Seriji A uspio da postigne samo tri gola. U jučerašnjoj utakmice protiv Verone (1:1) Džeko se propisno ispromašivao, a na kraju je zvižducima pojedinih navijača Rome ispraćen sa terena.

Italijanski portal Fantagazzetta danas je objavio listu najgorih napadača Serije A u dosadašnjem dijelu po statistici, a ubjedljivo vodeći na toj listi je bh. fudbaler Edin Džeko. On je u ovoj sezoni odigrao 16 od ukupno 20 utakmica u Seriji A, a njegova statistika je poražavajuća.

Džeko je iz igre samo jednom zatresao mrežu, dok je dva gola postigao iz penala. Po ukupnoj statistici promašenih prilika Džeko je prvi na listi napadača, a iza njega su Juanito Gomez (Verona), Filip Đorđević (Lazio) i njegov saigrač Iago Falque. U korist Edina ne ide ni činjenica da je on dosta skuplji od većine napadača u Seriji A koji imaju bolju učinkovitost od njega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Džeko ima još dosta utakmica u ostatku sezone Serije A da popravi svoju statistiku. Uz novog trenera mnogi očekuju da Roma napokon vrati pravu formu, a za to će im biti potreban Edin u svom najboljem izdanju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi