Statistika kaže: Džeko odigrao jednu od najlošijih utakmica

Za Građane je postao skuplji nego ikad

Statistika kaže: Džeko odigrao jednu od najlošijih utakmica

Manchester City je porazom od Crystal Palacea izgubio sve šanse da odbrani titulu u Engleskoj, a u sivilo ekipe utopio se i Edin Džeko.

Naš napadač se ponovo našao na udaru britanskih medija, ali i navijača, koji su sve glasniji u svojim kritikama.

Edin Džeko je sinoć odigrao jednu od najlošijih utakmica u dresu Građana. Za 65 minuta provedenih na terenu, Džeko nije uspio napraviti nijedan dribling niti uputiti šut prema golu. Napravio je 27 dodavanja, ali ih je samo 14 bilo uspješno. Sa ocjenom 5,87, kapiten naše reprezentacije je bio najlošije ocijenjeni igrač na cijeloj utakmici.

Više nije nikakva tajna da navijači Cityja priželjkuju Džekin odlazak na ljeto. Naš napadač je po njihovom mišljenju dao koliko je moga, a zanimljivo je vidjeti i najnoviju anketu na jednom britanskom portalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na pitanje "Treba li Džeko napustiti City na kraju sezone?", više od pola ispitanika (56%) je dalo podrugljiv odgovor: "Pomogao bih mu da plati kartu za let"! Džekin odlazak na ljepši način priželjkuje 36.67% ispitanika, dok ih samo 13 posto vjeruje da naš napadač sasvim korektno obavlja svoj posao u ekipi.

Podsjećamo, Džeko je za City postao skuplji nego ikad, a četiri postignuta gola u 21 utakmici su zaista premalo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.