Statistika kaže: Ne igrajte na Arsenal protiv Olympiakosa

Tri poraza u Pireju, sva tri u 6. kolu

Statistika kaže: Ne igrajte na Arsenal protiv Olympiakosa

M. Šljivak

Arsenal je sinoć savladao zagrebački Dinamo (3:0) u petom kolu grupe F Lige prvaka.

S ova tri boda Topnici su ostali u igri za prolaz u osminu finala, ali će im za plasman među 16 najboljih ekipa Evrope, biti potrebna pobjeda u posljednjem kolu protiv Olympiakosa u Pireju.

Međutim, neće im biti nimalo lako, jer statistika u duelima s grčkim velikanom im ne ide u prilog.

Interesantna činjenica je da su Olympiakos i Arsenal već tri puta igrali u šestom kolu grupne faze Lige prvaka, a sva tri meča je dobio grčki prvak.

Prvi put su igrali u decembru 2009. godine. Olympiakos je pogotkom Leonarda slavio s 1:0, a ovaj pogodak je značio da će grčki tim proći dalje skupa s londonskom ekipom.

Dvije godine kasnije ponovo duel Olympiakos i Arsenala u šestom kolu. Ovog puta je crveno-bijelima bila potrebna pobjeda uz poraz Marseillea u Dortmundu kod Borussije.

Uspio je domaći tim da pobijedi. Pogocima Djebboura, Fustera i Modesta su slavili s 3:1, dok je jedini gol za goste iz Londona postigao Benayoun. Ipak, loše vijesti su došle iz Njemačke, gdje je Marseille savladao Borussiju s 3:2 nakon nevjerovatnog preokreta, pa je slavlje igrača Olympiakosa bilo uzaludno, te su morali u Evropsku ligu.

Već 2012. godine novi okršaj ova dva tima u šestom kolu. Ponovo je mjesto događaja Pirej, i ponovo pobjeda domaćeg tima. Slavili su 2:1, ali su se ponovo zadovoljili trećim mjestom, a Arsenal im je pobjegao samo jedan bod.

Da li je došlo vrijeme naplate dugova saznaćemo za dvije sedmice, kada se igra posljednje kolo grupne faze Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Olympiakosu će odgovarati i samo jedan bod u tom meču, te imaju zaista ogromnu prednost pred ovu utakmicu. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.