Statistika: Zlatan je najbeskorisniji igrač Premiershipa

Najviše šuteva, najviše promašaja...

Statistika: Zlatan je najbeskorisniji igrač Premiershipa

Zlatan Ibrahimović je možda i najveće ime koje je stiglo u Premiership ovog ljeta, bez obzira što je na Otok i to u isti klub stigao Juventusov Paul Pogba za rekordnu cifru.

Ibrahimović je nakon šest mečeva u Premiershipu postigao četiri gola to je sigurno zadovoljilo apetite navijača Manchester Uniteda.

Ipak, precizni Englezi izračunali su da je Ibrahimović za ta četiri pogotka potrošio najviše lopti, odnosno uputio najviše udaraca prema golu od svih igrača u Premiershipu (čak 32). Poređenja radi, West Hamov Michail Antonio je pokušao čak 15 puta manje, a postigao je gol više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga, Ibrahimović je napadač koji je promašio najviše 'velikih šansi' skupa sa Defoeom i Lukakuom. Sva trojica su promašili po četiri velike prilike. Ipak, kao što svi znamo, statistika ne mora ništa da znači. Ona otkriva puno, ali ne pokazuje ništa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti