Stefan Effenberg preuzeo Paderborn

Prvi trenerski posao

Stefan Effenberg preuzeo Paderborn

Njemački drugoligaš Paderborn za novog trenera imenovao je Stefana Effenberga.

Nekadašnji njemački reprezentativac i igrač Bayerna svoj prvi trenerski posao imat će u Paderbornu, sa kojim je potpisao ugovor do ljeta 2017. godine. 

"Neko vrijeme ozbiljno razmatram da radim kao trener. Za početak, Paderborn je odličan izbor, što se vidi po impresivnim karijerama mojih prethodnika. Paderborn ima kvalitetan tim", istakao je legendarni Effenberg. 

Effenberg se u zadnje vrijeme proslavio kao stručni komentator koji je kritikovao Bayern za mnogo stvari, ali i izgubljenom vozačkom zbog vožnje u pijanom stanju. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.