Stephan Lichtsteiner do petka prelazi u Bešiktaš?
Foto: EPA

Nije u Allegrijevim planovima

Stephan Lichtsteiner do petka prelazi u Bešiktaš?

Iskusni švicarski reprezentativac Stephan Lichtsteiner trebao bi u narednih nekoliko dana napustiti Juventus.

Iako je 1. septembra završio prelazni rok za većinu evropskih liga, još uvijek nije kasno da nezadovoljni Lichtsteiner napusti Torino i potpiše za klub u kojem bi igrao važniju ulogu, a za njega se interesuje Bešiktaš.

Klub iz Istanbula je, navodno, već počeo pregovore sa Lichtsteinerom i njegovim agentom i velika je vjerovatnoća da će transfer biti realizovan do petka u 22 sata, kada završava prelazni rok u Turskoj.

Kako navode italijanski mediji, "kap koja je prelila čašu" je Lichsteinerovo izostavljanje sa spiska fudbalera za grupnu fazu Lige prvaka, a 33-godišnjem desnom beku ne ide u prilog ni to što je Stara dama u proteklih nekoliko sedmica angažovala dvojicu fudbalera koji igraju ili mogu igrati na njegovoj poziciji - Mattiju De Sciglija i Benedikta Howedesa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Lichtsteiner je još prošle sezone pao u drugi plan kod Allegrija i to zbog Danija Alvesa, koji je počinjao većinu utakmica, a sasvim je jasno da bi ove sezone njegov status mogao biti još lošiji i stoga ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Švicarac završi u Bešiktašu.

Stephan Lichtsteiner je u Juventusu proveo posljednjih šest godina, a prethodno je nastupao za Lazio, Lille, Grasshoppers i Zurich. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi