Stephen Keshi ponovo na klupi Nigerije

Selektorski hat-trick

Stephen Keshi ponovo na klupi Nigerije

Fudbalski savez Nigerije vratio je Stephena Keshija po treći put na mjesto selektora fudbalske reprezentacije ove afričke zemlje.

Reprezentacija Nigerije igrala je na proteklom Svjetskom prvenstvu u istom grupi u kojoj je igrao i nacionalni tim naše domovine, a Keshijevi izabranici su u susretu dvaju timova slavili s minimalnih 1:0.

Fudbalska reprezentacija Nigerije nije učestvovala na proteklom Kupu afričkih nacija, tako da nije imala priliku da brani trofej koji je osvojila 2013. u Južnoj Africi.

Keshija i njegove izabranike očekuje težak zadatak u borbi za plasman na Kupa afričkih nacija 2017. godine, a Super Orlovi nalaze se u grupi zajedno sa selekcijama Egipta, Tanzanije i Čada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije