Stevanović višak u Sevilli, izvjestan povratak u Vojvodinu

Raskid ugovora realna opcija?

Stevanović višak u Sevilli, izvjestan povratak u Vojvodinu

Miroslav Stevanović nije ispunio očekivanja u Sevilli. Nakon godinu i po dana na platnom spisku pomenutog kluba, bivši reprezentativac BiH mogao bi uskoro postati slobodan igrač i vrati se u Vojvodinu. 

Lokalni mediji u Sevilli pišu da se Stevanović ne uklapa u planove trenera Emerija te da mu Sevilla nudi raskid ugovora koji je važeći do ljeta 2017. godine. Stevanović je prošlu sezonu proveo na pozajmicama u Elcheu i Alavesu, ali nije uspeo ubijediti trenera Seville da mu pruži novu šansu.

Trenutno trenira odvojeno od prvog tima. Klub ga se želi riješiti, pogotovo zbog činjenice da zauzima mjesto igrača sa državljanstvom van EU. Stevanović bi mogao biti isplaćen i slobodan u izboru nove sredine.

U Andaluziji vjeruju da je povratak u Vojvodinu najrealnija opcija za Stevanovića i da je klub iz Novog Sada već uputio poziv nekadašnjem prvotimcu.

Interes za Stevanovića pokazalo je desetak članova druge lige Španije, međutim niko od njih nije uputio konkretnu ponudu na adresu Seville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije