Stevanovićeva asistencija vrijedna tri boda

Nova pobjeda Kodrinog Servettea

Stevanovićeva asistencija vrijedna tri boda

Servette, koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Meho Kodro, upisao je pobjedu u posljednjoj utakmici 10. kola švicarske Challenge lige.

Klub iz Ženeve je kao gost savladao Chiasso rezultatom 2:1, a do pobjede je došao u posljednjim trenucima utakmice.

Servette je u vodstvo doveo Alphonse u 32. minuti, da bi sedam minuta kasnije Ceesay poravnao na 1:1. Taj rezultat je bio na snazi sve do treće minute sudijske nadoknade, kada je Cardoso pogodio za konačnih 2:1.

Stoper Servettea je za pobjedu i tri boda pogodio glavom nakon kornera kojeg je izveo Miroslav Stevanović, koji je tako upisao još jednu asistenciju u ovoj sezoni.

Za Servette je ova pobjeda bila izuzetno važna jer je osvajanjem tri boda na pravi način iskoristio poraze rivala u ovom kolu. Servette se sada nalazi na trećem mjestu sa 23 boda, jednim manje od Schaffhausena i Xamaxa, i jasno je da će ove tri ekipe voditi veliku borbu za plasman u prvu ligu. Četvrtoplasirani Vaduz za Servetteom zaostaje već golemih deset bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi