Steve Mandanda postao apsolutni rekorder Marseillea
Foto: EPA

Najviše nastupa u historiji kluba

Steve Mandanda postao apsolutni rekorder Marseillea

Sada već legendarni golman Marseillea Steve Mandanda je u nedjelju postao apsolutni rekorder svog kluba. 

Mandanda je, naime, u remiju sa Strasborugom upisao svoj 453. nastup za Marseille, i tako postao rekorder po broju nastupa za klub sa juga francuske.

Mandanda je, tako, sa prvog mjesta liste igrača sa najviše nastupa "skinuo" Rogera Scottija, veznjaka koji je od 1942. do 1958. godine prikupio 452 utakmice za Marseille. Treba dodati da su francuski klubovi u to vrijeme igrali puno manje utakmica po sezoni.

Ipak, 32-godišnji Mandanda je do ovog impresivnog rekorda došao za samo deset sezona u Marseilleu, dok je proteklu sezonu proveo na posudbi u engleskom Crystal Palaceu.

Iskusni čuvar mreže je svoju karijeru počeo u Le Havreu, a član Marseillea je postao 2007. godine, te je u svakoj od devet narednih sezona uspio prikupiti najmanje 38 nastupa za ekipu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi