Steven Gerrard se oprostio od reprezentacije

Nakon 114 nastupa u dresu Gordog Albiona

Steven Gerrard se oprostio od reprezentacije

Kapiten nacionalnog tima Engleske, Steven Gerrard, oprostio se od reprezentacije Engleske nakon što je 14 godina nosio dres Gordog Albiona. 

Gerrard je za reprezentaciju debitovao protiv Ukrajine 2000. godine u pobjedi Engleske nad Ukrajinom rezultatom 2:0 na Wembleyu. Kapiten Liverpoola nosio je dres Engleske 114 puta, a mreže protivnika tresao je 21 put. 

Učestvovao je na šest velikih turnira, a prvi put bio je dio ekipe koja je igrala na Evropskom prvenstvu 2000. godine u Belgiji i Holandiji. Odigrao je 12 utakmica na završnicama Svjetskog prvenstva, a postigao je tri gola. Bio je kapiten nacionalnog tima u Južnoj Africi 2010. godine i Brazilu 2014. godine. 

"Uživao sam u svakom trenutku kada sam nosio dres Engleske i sada je došao tužan dan, jer znam da više nikada neću obući dres reprezentacije," rekao je Gerrard. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.