Steven Gerrard sprema se za mjesto trenera

Da li se legenda ponovo vraća na Anfield?

Steven Gerrard sprema se za mjesto trenera

D. Vejo

U posljednjih nekoliko dana sve se više priča o tome kako bi Steven Gerrard mogao ponovo da se vrati tamo gdje je i počeo svoju fudbalsku klubu. Riječ je o Liverpoolu, ali ovoga puta ne u svojstvu igrača već jednog od trenera.

Jurgen Klopp izrazio je želju da bude rame uz rame sa jednim od onih koji su obilježili Liverpool. A to je niko drugi do doskorašnji kapiten, Steven Gerrard. Naime, on več uveliko ide na časove za dobijanje trenerske licence kako bi nakon završetka karijere ostao u fudbalu.

Popularna "osmica" velika je želja njemačkog stručnjaka koji vodi Redse, jer upravo Gerrard u dušu poznaje klub. Strateg je pohvalio i fizičku spremnost veznjaka.

"On se nalazi u sjajnoj formi. Konstantno trenira, sa nama je također bio tokom pauze u MLS-u. Biće mi drago ako ponovo se vrati Anfield i svojim znanjem pomogne mi", kazao je za inostrane medije njemački stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener je dodao i to, da bi dolazak Gerrarda puno značio klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi