Stigla ponuda: Najbrži fudbaler svijeta dolazi u Hrvatsku?

Zahvaljujući jednom snimku

Stigla ponuda: Najbrži fudbaler svijeta dolazi u Hrvatsku?

Fudbalski Usain Bolt je nadimak koji je dobio Terens Puhiri, donedavno malo poznati 21-godišnji Indonežanin koji se proslavio zahvaljujući jednom snimku koji je harao internetom.

Puhiri je ofanzivac Bornea koji je na utakmici protiv Mitru Kukara postigao spektakularan i rijetko viđen gol kojem je prethodio jedan nevjerovatan sprint. Ako još niste prepoznali o kojem golu je riječ, pogledajte ga.

Taj famozni snimak pomogao je Puhiriju da nađe svoje mjesto na najuglednijim svjetskim medijima, što mu je opet omogućilo i da skrene pažnju na sebe. Brojni su se klubovi zainteresovali za ovog brzonogog fudbalera, što je otvoreno priznao i predsjednik Bornea Nabil Husein Said Amin.

"Postoje neki vrlo ozbiljni klubovi koji ga žele dovesti. Međutim, neću otkrivati njihova imena", rekao je prvi čovjek Bornea, koji je poručio da Puhirija traži i jedan hrvatski klub:

"Imamo nekoliko ponuda. Traži ga jedan klub iz malezijske Superlige, dva iz tajlandske lige i neki klubovi iz Evrope. Imamo ozbiljnu ponudu iz Hrvatske, ali ne želim otkriti o kojem klubu je riječ. Neću da kvarim posao".

Terens Puhiri je od početka karijere u Borneu, a izgleda da je u 22. godini došlo pravo vrijeme da se okuša u nekoj jačoj konkurenciji. Čak i ako je nestvarna brzina njegov jedini adut, sasvim sigurno može daleko dogurati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi