Stigla ponuda za Carlosa Baccu

Tianjin Quanjian želi Kolumbijca

Stigla ponuda za Carlosa Baccu

E. Čaušević

Kolumbijski napadač Carlos Bacca prošle sezone bio je daleko najbolji igrač Milana, dok ove sezone utakmice Rossonera većinom posmatra s klupe.

Bacca je u Milan stigao u ljeto 2015. godine iz Seville i već u prvoj sezoni bio je najbolji strijelac tima. Ipak, nakon što je na klupu Rossonera stigao Vincenzo Montella situacija za kolumbijskog navijača drastično se promijenila.

Ovaj napadač utakmice Milana većinom posmatra sa klupe, a rijetko kada ima šansu da igra od prve minute. Iako se govorilo da će u januaru napustiti klub, na kraju od toga nije bilo ništa. No, prema svemu sudeći još uvijek nije isključeno da Bacca napusti San Siro.

Naime, italijanski mediji objavili su da je danas na adresu Milana stigla ponuda za Kolumbijca od kineskog Tianjin Quanjiana. Kineski klub želio je prvobitno napadača Fiorentine, Nikolu Kalinića, ali nisu uspjeli da ga dovedu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Tianjin je Milanu za Baccu ponudio 30 miliona eura, a Kolubijac bi u svom novom klubu trebao zarađivati 12 miliona eura godišnje što je mnogo više od sadašnje plate. Podsjećamo, prelazni rok u Kini traje do kraja ovog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi