Stigle i prve negativne kritike za Hasana Salihamidžića

Teško je biti na fukciji u Bayernu...

Stigle i prve negativne kritike za Hasana Salihamidžića

Nakon niza pozitivnih, proteklog dana su stigle i prve negativne kritike na račun Hasana Salihamidžića, koji tek spoznaje koliko je teško biti na odgovornoj funkciji u klubu kakav je Bayern Munchen.

Salihamidžić se našao 'na meti' Jochena Breyera, dugogodišnjeg novinara ZDF-a, koji je popularnom Brazzi posvetio kolumnu kojom je pokušao ukazati na stvari koje bi morao promijeniti ukoliko želi biti uspješan.

Breyer je naveo da se u prve dvije sedmice od svog imenovanja za sportskog direktora Hasan Salihamidžić u medijima već pojavio više puta nego njegov prethodnik Matthias Sammer za čitavu godinu, ali da na postavljena pitanja pretežno odgovara 'šablonski', kao i da neka izbjegava.

Nakon utakmice sa Anderlechtom, Salihamidžića su upisali zbog čega Hummels sjedi na klupi na šta je Brazzo odgovorio da "ne želi razgovarati o tome ko igra, a ko ne". Do sada je vješto izbjegavao konkretno govoriti i o Robertu Lewandowskom, koji je navodno nezadovoljan u klubu. Iako je potvrdio da je obavljao razgovore sa njim, Salihamidžić nikada nije otkrio o čemu su konkretno razgovarali. Nije išao u detalje, a ta njegova zatvorenost u komunikaciji sa medijima se njemačkom novinaru nimalo ne dopada.

Novinar ZDF-a se osvrnuo i na Salihamidžićevo ponašanje na kojem bi, kako je naveo, morao mnogo poraditi. Breyeru je 'zapalo za oko' da je Salihamidžić kroz mix zonu na stadionu Hoffenheima nakon poraza od 2:0 prošao držeći mobitel na uhu, čime je iskoristio dobro poznatu taktiku fudbalera koji na taj način izbjegnu dati izjavu kada zakažu na terenu. Prema njegovim riječima, to je nešto što osobe na visokim funkcijama u Bayernu jednostavno ne smiju raditi. Breyer smatra da snimak na kojem Salihamidžić pjeva pred fudbalerima i zabavlja ih završi na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim toga, u ZDF-ovoj kolumni je navedeno da Salihamidžić nije imao sreće jer je preuzeo klub u dosta turbulentnom periodu, gdje je nejasna situacija oko trenera Ancelottija, navodno nezadovoljnog Lewandowskog, ljutitog Riberyja koji baca dres... Osim toga, Brazzi bi bilo mnogo lakše da Bayern igra onako kako se očekuje. Međutim, Bavarci na početku nove sezone ne igraju toliko lepršavo kako se od njih očekuje.

Salihamidžić je od dolaska na mjesto sportskog direktora kluba već povukao nekoliko radikalnih poteza (zabranio trenerima i stručnom štabu pušenje u svlačionici i u njenoj blizini, otpustio fizioterapeuta Christiana Huhna, naredio igračima da sami pospremaju svoje kabine...), ali ga je Jochen Breyer nazvao "neodlučim i plašljivim", uz opasku da je sada "postao sve ono što nikada nije bio".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi