Stigle prve ponude za Belottija

Torino na iskušenju

Stigle prve ponude za Belottija

E. Škorić

Napadač Torina Andrea Belotti dobit će priliku da promijeni klub i da zaigra u još većem.

Belotti je ove sezone s 22 pogotka prvi strijelac italijanske Serije A i teško da će Torino uspjeti da zadrži reprezentativca Italije, obzirom da se već sada za njega otimaju velikani.

Tuttosport javlja da su počele pristizati ponude za Belottija, a prve su poslali Arsenal i Napoli. Ovi klubovi spremni su da plate 50 miliona eura, ali pitanje je hoće li to biti dovoljno da kupe Belottija.

Naime, predsjednik Torina Urbano Cairo kaže da igrač u ugovoru s klubom ima ugrađenu odštetnu klauzulu u iznosu od 100 miliona eura, te da će samo za tu cifru pustiti prvog strijelca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Belotti je ove sezone u Seriji A odigrao 26 mečeva, a ukupno je u 29 nastupa zabio 24 gola i tome je dodao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi