Štilić: Bićemo bolji na proljeće

Reprezentativac BiH vratio se nakon povrede

Štilić: Bićemo bolji na proljeće

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić oporavio se od povrede, koja ga je udaljila od utakmica u nacionalnom dresu BiH u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi.

Prvotimac poljskog Lecha iz Poznana pojavio se na okupljanju reprezentacije BiH u Novom Vinodolskom, uoči prve utakmice u Lisabonu, ali, nažalost, nije bio spreman pomoći Zmajevima zbog povrede.

Ipak, nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara oporavio se od povrede, te je u posljednja dva kola nastupio u dresu Lecha i pomogao svojoj ekipi da polako krene prema vrhu tabele.

"Osjećam se dobro. Treniram već neko vrijeme punim intezitetom, a trener mi je ukazao povjerenje, te sam odigrao posljednje dvije utakmice u okviru poljske lige. Čini mi se kako polako izlazimo iz rezultatske krize sa početka sezone, te smo sada plasirani na trećem mjestu, koje na kraju sezone garantuje izlazak u Evropu", kaže za SportSport.ba Semir Štilić.

Štilić se našao na udaru poljskih medija početkom ove sezone, kao uostalom i kompletna ekipa Lecha zbog slabe forme i loših rezultata, koji su, čini se, sada konačno iza njih.

"Jako smo loše otvorili sezonu i u jednom trenutku smo pali na sedmo, osmo mjesto sa velikim zaostatkom za vodećima. Međutim, u posljednjih nekoliko kola popravili smo igru, što je donijelo i napredak na tabeli. U jesenjoj polusezoni ostala nam je još jedna utakmica, koju u subotu na svom terenu igramo protiv Korone i tu važimo za velike favorite. Nadam se da ćemo u proljetnoj polusezoni pokazati svoje pravo lice, te da ćemo ciljati tamo gdje nam je i mjesto, a to je sami vrh tabele", dodao je Štilić u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.