Štilić: Lech ili Sarajevo? Znate za koga ću navijati...

Bivši fudbaler Željezničara i Lecha

Štilić: Lech ili Sarajevo? Znate za koga ću navijati...

Semir Štilić je za poljske medije dao poprilično opširan intervju u kojem je najviše govorio o predstojećoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka između Lecha i Sarajeva.

Nekadašnji igrač 'Kolejorza' se sa svojim novim klubom APOEL-om nalazi na pripremama u Poljskoj, a danas će se suočiti sa Lechom u prijateljskoj utakmici koja se igra s početkom u 19 sati. 

"Ostao sam u konraktima sa igračima iz bivšeg kluba, posebno sa Jasminom Burićem. Uvijek se volim vratiti u Poljsku. Ovdje sam proveo pet i po godina i postigao sam mnogo sportskih uspjeha. Sa sigurnošću mogu reći da je Poljska moja druga zemlja. Znam da je ovog ljeta bilo govora o povratku u Lech, želio me trener Skorza, ali je ponuda APOEL-a bila daleko najbolja za mene u ovom trenutku", rekao je Štilić na početku razgovora.

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine je prokomentarisao situaciju u poljskom i bh. fudbalu, te istakao da je Lech favorit za plasman dalje.

"Kvaliteti FK Sarajevo se ne smiju zanemariti. To je klub koji je u posljednje dvije godine rapidno uznapredovao i sada imaju nekoliko veoma dobrih fudbalera. Njihov vlasnik je Vincent Tan, za koga ste vjerovatno čuli. Sarajevo mora strpljivo čekati na neki veliki uspjeh, pa bi možda taj klub mogao postati nova fudbalska sila na Balkanu. Mislim da trebaju ići korak po korak, te za početak sebi za cilj odrediti grupnu fazu Evropske lige, a ne odmah Lige prvaka. To može biti kobno".

Bivši fudbaler Željezničara je povukao paralelu između svog bivšeg kluba i narednog Lechovog protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

"Željezničar je završio plasiran slabije od Sarajeva ponajviše zbog finansija. Oni igraju veliku ulogu u bh. fudbalu i trenutno imaju veoma mlad tim, koji pretežno čine fudbaleri ponikli u omladinskoj školi Željezničara. Oni će steći potrebno iskustvo i za godinu ili dvije ponovo ravnopravo parirati Sarajevu, pod uvjetom da kroz taj period njihov najveći rival ne pobjegne predaleko".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osim toga što očekuje prolaz Lecha, Štilić je zagonetno otkrio za koga će navijati u dvomeču protiv našeg šampiona.

"Mislim da je Lech favorit i da će proći dalje. Opet ponavljam, Sarajevo se ne smije potcijeniti ali je Lech kvalitetniji tim. Za koga ću navijati? Znate vi to...", kroz smijeh je poljskim medijima rekao Semir Štilić za kraj.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.