Štilić: U Ukrajini sam promijenio životne prioritete

Iskreno za poljske medije

Štilić: U Ukrajini sam promijenio životne prioritete

Semir Štilić prije nešto više od 18 mjeseci napustio je Poljsku u kojoj je za četiri godine ostavio itekako dubog trag i iz koje se izborio za status reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Nakon epizoda u Ukrajini i Turskoj koje neće pamtiti po lijepom, Štilić je ponovo stanovnik Poljske, ali ne Poznana kao prethodno već Krakowa gdje od nedavno igra za Wislu.

„U Ukrajini i Turskoj nije nikakvo čudo kada vlasnik kluba uđe u svlačionicu i počne galamiti na igrače sam određujući taktiku,“ kazao je Štilić, te priznao da je prilikom odlaska u Ukrajinu najviše mislio o novcu:

„Manje sam mislio o fudbalskom razvoju, a više o novcu. Tu sam pogriješio, ali i na greškama naučio lekciju. U Ukrajini sam promijenio svoje prioritete, danas drugačije razmišljam i sa 26 godina više ne mogu donijeti pogrešnu odluku kakvu sam prethodno donio. Vlasnik Karpata Petro Dyminy je sebi davao za pravo da igračima govori kako trebaju igrati.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.