Štilića od transfera dijeli Puelov pristanak

Bh. internacionalac pred dolaskom u Nicu

Štilića od transfera dijeli Puelov pristanak

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić nalazi se pred potpisom ugovora sa francuskom ekipom OGC Nice.

Štiliću 30. juna i službeno ističe ugovor sa Lechom iz Poznana, nakon čega će ovaj nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara postati slobodan igrač, a od transfera u Nicu dijeli ga samo potvrda trenera te ekipe Claude Puela.

"Za realizaciju transfera Semira Štilića potrebno je još samo da potvrdu dadne Claude Puel. Potpisivanje ugovora moglo bi se desiti već početkom iduće sedmice u slučaju da Puel potvrdi. Semir je slobodan igrač i može se bez problema priključiti Nici", rekao je Štilićev agent.

Osim Nice, Štilića žele francuski klubovi Reims, St. Etienne i Lorient, te Borussija iz Moenchengladbacha, a njegov menadžer kaže kako je Semir zainteresovan za dolazak u Nicu.

"Semir je veoma zainteresovan za dolazak u Nicu. Sviđa mu se grad i ekipa, ali i veliki projekat koji se ovdje odvija u stvaranju ekipe i izgradnje novog stadiona. Osim toga, volio bi raditi pod trenerskom palicom Claude Puela".

Puel je dok je bio trener Lyona već radio sa jednim mladim bh. vezistom, sadašnjim prvotimcem Rome, Miralemom Pjanićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.