Stiže li kraj Mancinijeve ere u Cityju?

Vlasnici ne žele razgovarati o produženju ugovora

Stiže li kraj Mancinijeve ere u Cityju?

Još prije Božića, Roberto Mancini je nagovijestio čelnicima Cityja da je spreman razgovarati o produženju ugovora. Međutim, nikakvih razgovora neće biti prije kraja sezone, a kako stvari teku, Italijanu može pomoći samo titula prvaka Engleske.
Aktuelni menadžer Cityja potpisao je ugovor na tri i po godine u decembru 2009. kada je naslijedio Marka Hughesa, a ugovor mu ističe u junu 2013. godine.

Sada, kada je ispao iz evropskih takmičenja i kada se više ne nalazi na vrhu tabele u Engleskoj, Mancinijeva budućnost ne čini se tako svijetlom. Čelnici kluba propustili su priliku da produže Mancinijev, 3,5 miliona funti godišnje vrijedan ugovor kada je osvojio FA kup i donio im prvu titulu nakon 35 godina. Teško je očekivati da bi sada situacija mogla biti optimističnija.

Pravilo u Cityju je da se ugovori prekidaju ili produžavaju na kraju sezone. Istina, Adam Johnson i Joe Hart potpisali su ugovore u novembru odnosno januaru, ali to nisu bili izuzeci od ovog pravila. Johnson je usmeno dogovorio uslove ugovora prošlog ljeta, dok je kod Harta u pitanju više povećanje plate, nego produžetak ugovora.

Kako navodi Goal.com, u posljednjim sedmicama klub je ponudio produženje Davidu Silvi i Vincentu Kompanyju, ali ništa neće biti formalno potpisano prije sredine maja.

Za razliku od njih, Mancini još nije dobio nikakav pozitivan mig iz Abu Dhabija.

Evropska liga