Stižu dobre vijesti: Lulić bi se mogao 'provući'?

Čeka se konačna odluka

Stižu dobre vijesti: Lulić bi se mogao 'provući'?

Kako navode pojedini italijanski mediji, bh. reprezentativac Senad Lulić bi se mogao 'provući' sa mnogo blažom kaznom od one koja se prvobitno očekivala.

Zbog izjave da je "Rudiger prije dvije godine prodavao čarape u Njemačkoj", tamošnja javnost je osudila Lulića za rasizam, a sada je na potezu Fudbalski savez Italije.

Slučaj se još uvijek razmatra i zvanična odluka će biti donijeta danas, a najnovije vijesti kažu da će Lulić možda dobiti samo dvije ili tri utakmice suspenzije.

Prvobitno se špekulisalo o drakonskoj kazni od deset utakmica, ali italijanska La Repubblica navodi da će njegova izjava biti okarakterisana kao nesportska, a ne rasistička.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko se to zaista desi, Lulić će imati veliku sreću jer će se na teren vratiti već početkom naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi