"Mozak" ekipe sa Koševa nakon pobjede nad Haugesundom

Stojčev: Podrška navijača uvijek nam mnogo znači

FK Sarajevo slavio je sinoć na prvom ovosezonskom gostovanju protiv Haugesunda rezultatom 3:1 i tako izborio plasman u treće pretkolo Evropske lige. 

Ekipa iz Titove 38/b u narednom krugu takmičenja igrat će protiv grčkog Atromitosa. Jedan od najzaslužnijih za to je i Miloš Stojčev, strijelac prvog gola na sinoćnjem susretu. 

"Osjećam se zaista fenomenalno. Utakmica drugačija u odnosu na prvu, kada smo bili dosta dominantniji. Sada nismo igrali lepršavo, ali su došli golovi, ono što nam je nedostajalo u prvoj utakmici. Potpuno zasluženo smo prošli dalje i idemo brzo da se okrenemo u nove radne pobjede," kaže Stojčev i dodaje: 

"Imali smo mnogo centaršuteva i skokova u prvoj utakmici, znali smo da je njihova snaga u skok igri. Ne samo ja, čitav tim je radio na tome da probijemo taj bedem. Posrećilo nam se, da smo dali taj gol koji je promijenio igru, jer su oni morali da se otvore. Malo me je uplašio crveni karton, ali uslijedio je i treći gol, da stavi šlag na tortu," riječi su Stojčeva.

Na samom otvaranju drugog poluvremena gosti su ostali sa deset igrača. Drugi žuti karton dobio je najiskusniji u ekipi sa Koševa, Džemal Berberović. 

"Ja sam presretan što smo prošli dalje i ne bih mnogo da se osvrćem na ovu utakmicu, bitno je samo da smo prošli dalje. Mi ćemo i u narednoj utakmici dati sve od sebe, a ja pozivam navijače da dođu da nas podrže u velikom broju, jer nam to zaista znači. Njihova podrška na zadnjem susretu nam mnogo znači. Nekolicina njih je došla i u Norvešku, a mi smo im se odužili na najbolji mogući način," kaže Stojčev. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon utakmice Bojan Puzigaća je poručio suigračima, "Idemo, stepenica po stepenica." Miloš Stojčev još jednom ističe kako tim iz Titove 38/b uvijek misli samo o narednom protivniku. 

"Mi uvijek spremamo utakmicu po utakmicu. Nije važno je li to u kvalifikacijama za Evropsku ligu, Kupu Bosne i Hercegovine ili prvenstvu. Sada ćemo spremati Atromitos, pa Zvijezdu Gradačac i to je nešto što nam donosi rezultate," kaže Stojčev.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.