Stojkić: Imamo kvalitet da se suprostavimo Legiji

Plemići brane čast bh. fudbala

Stojkić: Imamo kvalitet da se suprostavimo Legiji

A. Beganović

U okviru 2. pretkola Lige prvaka bosanskohercegovački prvak Zrinjski sutra će odmjeriti snage sa prvakom Poljske, Legijom iz Varšave.

Nakon što je Bosna i Hercegovina ostala bez predstavnika u Evropa ligi sutra i naredne sedmice će čast našeg fudbala pokušati spasiti mostarski Plemići.

Istina, pred izabranicima Vinka Marinovića je težak zadatak, no uz veliki angažman mogu se nadati povoljnom rezultatu.

"Legia je je favorit, ali i pored toga mislim da imamo određeni kvalitet sa kojim se možemo suprostaviti Poljacima. Nadam se da uz veliki angažman možemo do povoljnog rezultata. Vrijeme nije pogodno za igru, mislim da će nama biti lakše nego njima. Očekujem veliku podršku s tribina, navijači su ti koji nas već godinama naš dvanaesti igrač i ovim putem ih pozivam da na stadion dođu u što većem broju", izjavio je iskusni fudbaler Zrinjskog Pero Stojkić.

Prije dvije godine Plemići su u 2. pretkolu Lige prvaka snage odmjerili sa Maribor i iako su ispali ostavili su dobar dojam. Tih susreta prisjetio se i Stojkić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da je tadašnji Maribor kvalitetniji od sadašnje Legije. Znate kako smo parirali Mariboru koji je te godine stigao do grupne faze Lige prvaka. Malo nam je tada naedostajalo da izbacimo Maribor, možda nas je sreća tada bila napustila", zaključio je Stojkić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi