Stojković u Kini do 2021.

Piksi produžio ugovor

Stojković u Kini do 2021.

Iako se poslije odlaska Slavoljuba Muslina pominjao kao jedan od glavnih kandidata, Dragan Stojković Piksi, ipak, neće preuzeti nogometnu reprezentaciju Srbije. 

Proslavljeni jugoslovenski nogometaš je, naime, odlučio da nastavi saradnju sa ambicioznim kineskim prvoligašem Guangzhouom s kojim je potpisao novi ugovor do 2021. godine. 

Stojković je s pomenutim klubom napravio korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu osvojenim petim mjestom, a vodeći Guangzhou u 76 utakmica ostvario je učinak od 35 pobjeda, 15 remija i 26 poraza. 

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri legendarni Piksi je vodio još japansu Nagoyu Grampus, a jedno vrijeme je bio i predsjednik Crvene zvezde.

Budući da je Stojković otpao, u ovom trenutku klupi Srbije je najbliže Veljko Paunović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije