Stoke bolji od Swanseaja, Begović primio gol sa "kreča"

Utakmica osmog kola engleskog Premiershipa

Stoke bolji od Swanseaja, Begović primio gol sa "kreča"

Stoke City je večeras u posljednjem susretu današnjeg programa engleskog Premiershipa dočekao Swansea. Domaćin je slavio rezultatom 2:1. 

Prvu priliku na susretu imali su gosti. Šutirao je Sung-Yon-Ki, ali je na mjestu Asmir Begović. Već u narednom napadu zaprijetili su gosti. Priliku je imao Charlie Adam, ali je njegov udarac otišao pored desne stative gola gostiju. 

Swansea je do vodstva došao u 33. minuti susreta. Ryan Shawcross je skrivio jedanaesterac, a siguran sa bijele tačke bio je Bony. Domaćin je do izjednačenja došao u 43. minuti susreta. Oliver je opet pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator je Charlie Adam. 

Prvu priliku u nastavku susreta imao je Stoke. Šutirao je Peter Crouch, ali njegov udarac nije precizan. Swansea je zaprijetio u 67. minuti susreta. Opet je u prilici Sung-Yon-Ki, a opet je uspješniji Begović. 

Stoke je do vodstva došao u 77. minuti susreta, a strijelac je bio John Walters. Stoke je zadržao prednost do kraja susreta i upisao važan trijumf. 

Engleska, Premiership, 8. kolo: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stoke - Swansea 2:1 (Adam 43-pen, Walters 76/Bony 34)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.