Stoke City želi dovesti Olića
Foto:EPA

Iskusni napadač stiže u Premiership?

Stoke City želi dovesti Olića

S. Bošković

Stoke City zainteresiran je za dovođenje bivšeg napadača CSKA Moskve i Bayern Munchena, Ivicu Olića.

Mark Hughes, menadžer engleskog kluba, već duže vrijeme prati hrvatskog napadača, te s obzirom na to da je Walters blizu odlaska iz kluba, šanse za dolazak Olića rastu.

Sjajni napadač odigrao je 101 susret u dresu Vatrenih, a trenutno je član Hamburga, gdje također igra naš Emir Spahić. U januaru se spominjao dolazak ovog 35-godišnjeg napadača na Britannia stadion, ali je on odabrao ostati u Bundesligi i dres Wolfsburga zamijeniti onim HSV-a.

Olić je karijeru počeo u Marsoniji i to davne 1996. godine. Igrao je za Hearthu, Dinamo Zagreb, CSKA, Hamburg, Bayern Munchen, Wolfsburg. Za bundesligaške klubove je odigrao 310 utakmica u svim takmičenjima, a strijelac je bio 106 puta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio je prvak Njemačke, Hrvatske, Rusije, najbolji nogometaš Hrvatske dva puta. Dva puta gubio je i finale Lige prvaka s Bayernom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.