Stoke iznenadio Topnike, Jese pogodio na debiju
Foto: EPA

Arsenal poražen na gostovanju

Stoke iznenadio Topnike, Jese pogodio na debiju

Izgleda da se kriza Arsenala nastavlja i u novoj sezoni. Nakon pobjede u fantastičnom meču s Leicesterom na otvaranju sezone, Topnici su danas izgubili na gostovanju kod Stokea rezultatom 1:0.

Stoke i Arsenal su pružili dosta dobru predstavu, a domaćin je na kraju bio uspješniji. Najznačajniji trenutak utakmice se desio u 47. minuti kada je Jese, nakon odlične asistencije Berahina, rutinski savladao Cecha.


Jeseu je, inače, ovo bila debitantska utakmica u dresu Stokea, kluba u koji je prije nekoliko dana stigao iz PSG-a. 

Arsenal je nakon primljenog pogotka dominirao, dok je Stoke iz kontri i prekida pokušavao povisiti prednost.

U 61. minuti je Saido Berahino mogao postići gol za 2:0, ali je njegov šut glavom sjajno odbranio golman Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alexandre Lacazette je u 71. minuti uspio savladati golmana Stokea, ali je njegov pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Zadnju priliku je Arsenal imao u 93. minuti, ali Olivier Giroud nije uspio dobar centaršut pretvoriti u pogodak, pa je ostalo 1:0 za Stoke.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi