Strah od otkaza: Ko su najugroženiji menadžeri u Engleskoj?

Bilić na prvom mjestu

Strah od otkaza: Ko su najugroženiji menadžeri u Engleskoj?

E. Škorić

Engleska Premier liga donosi dosta uzbuđenja na samom otvaranju nove sezone, ali i dosta nemira za pojedine menadžere.

Veliki broj menadžera u Engleskoj bi mogao ubrzo ostati bez posla. Vlasnici tamošnjih klubova neće imati puno stprljenja ukoliko ne bude poboljšanja u igri i rezultatima, a šestorica trenera ne mogu baš mirno spavati u narednim danima.

Najugroženiji je Slaven Bilić, koji već dugo ima povjerenje West Hama, ali ove sezone je startao s tri poraza i već naredni poraz mogao bi bivšem hrvatskom selektoru značiti i kraj posla na Upton Parku.

Frank de Boer je došao da pravi ozbiljan projekat u južnom Londonu, no Crystal Palace je upisao tri poraza u prva tri kola i bez pogotka je, a Holanđanin je već sada na izlaznim  vratima kluba.

Iako je osvojio titulu prošle sezone, Conte strepi za svoje mjesto. Njegov Chelsea je upisao dvije pobjede i poraz, ali sve se glasine priča o tome kako Roman Abramovič želi da nešto mijenja. Claudio Ranieri, Jose Mourinho i Manuel Pellegrini su treneri koji su osvajali titule, pa dobijali otkaze. Možda Conte bude četvrti u toj rubrici.

Na 'crnoj listi' nalazi se i Mark Hughes. Menadžer Stoke Cityja nije donio željene promjene na Britannia stadionu. Stil igre ostao je isti, Stoke ostvaruje iste ili slabije rezultate u odnosu na dane kada ga je vodio Tony Pulis i vlasnici kluba neće još puno čekati da Hughes nešto napravi. Pobjeda nad Arsenalom od 1:0 Hughesu je produžila 'rok trajanja', a do kada - vidjet ćemo.

Rafa Benitez je u prošlosti imao zapažene rezultate, ali na St. James Parku je sezonu otvorio s dva poraza i tek pobjeda nad očajnim West Hamom spasila mu je posao. Vlasnik Newcastlea Mike Ashley nadzire situaciju i navodno je sve nezadovoljniji igrom i rezultatima. Biće još malo vremena za Rafu...

Posljednji na listi od šest ugroženih menadžera engleskih klubova je Pep Guardiola. Španjolac je poznat po uspostavljanju svoje filozofije u klubovima u kojima radi i uspijevalo mu je to u Barci i Bayernu, no u Manchester Cityju mu očigledno treba vremena.

Prošle sezone nije osvajao trofej s Građanima, mada je igrao finale FA Kupa, a ove sezone je u tri kola City osvojio sedam bodova. Guardiola je imao dosta novca na raspolaganju, doveo je šta je htio, pa ako ne bude dobrih rezultata - postat će bivši. Barem tako pišu otočki novinari u svojim izlaganjima dok upozoravaju menadžere na to kako bogati vlasnici ponekad i nemaju puno razumijevanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što je ipak zanimljivo, na listi nije bilo Arsenea Wengera, kojeg navijači odavno žele smijeniti i čiji Arsenal igra sve gore i gore. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi