Strašne brojke: Heynckes stigao do 500. pobjede

Rekorder Bayerna

Strašne brojke: Heynckes stigao do 500. pobjede

E. Škorić

Jupp Heynckes je upisao jubilarnu 500. pobjedu u Bayern Minhenu.

Bayern je jučer s 3:0 deklasirao Augsburg i učvrstio se na prvom mjestu, a Heynckes je ubilježio 500. pobjedu kako igra ili trenira najveći njemački klub.

"To je iznenađenje za mene. Ne opterećujem se mnogo statistikom i brojevima. Ali, to je impresivan broj. Imao sam dugu karijeru kao igrač i sada kao trener. Nije bilo planirano", kazao je Heynckes.

Kaio igrač je upisao 174, a kao trener Bayerna 326 pobjeda. Bayern je uostalom postao prva ekipa koja je prešla granicu od 3000 bodova u Bundesligi i sada su na 3001 bodu, a to su ostovarili odigravši 1784 utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Heynckesu je ovo treći trenerski mandat u Minhenu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti