Strijelci raspoloženi, tri remija i pobjeda Torina
Foto: EPA

Sjajan dan u Italiji

Strijelci raspoloženi, tri remija i pobjeda Torina

M. Šljivak

Četiri susreta italijanske Serie A odigrana su danas, a strijelci su bili izuzetno raspoloženi, te su postigli čak 15 pogodaka.

Najviše, šest, bilo ih je u Bergamu, gdje su Atalanta i Palermo odigrali neriješeno (3:3).

Gosti su bolje ušli u meč. Pogocima Rigonija i Vasqueza su nakon 16 minuta igre imali prednost od 2:0, da bi u finišu prvog dijela Denis smanjio na 2:1. 

Međutim, na odmor se otišlo vodstvom Palerma od 3:1. Vasquez je drugim golom u nadoknadi povećao prednost na 3:1, ali to gostima nije bilo dovoljno da stignu do pobjede.

Nastavak je dinio bolju igru Atalante, koja je uspjela stići do jednog boda. Moralez i Denis su pogađali za konačnih 3:3.

Fiorentina je na svom terenu remizirala s Empolijem 1:1.  Pogotkom Vargasa Viole su od 44. minute vodile s 1:0, ali su gosti u 57. minuti preko Tonellija stigli do jednog boda.

Sampdoria i Udinese su također remizirali (2:2). 

Obiang je doveo domaće u prednost nakon 15 minuta igre, ali su Geijo i Danilo preokrenuli do poluvremena za prednost gostiju od 2:1. Jedan bod domaćim donio je Gabbiadini u 60. minuti.

Jedini trijumf je upisao Torino protiv Genoe (2:1). 

Iako su gosti pogotkom Falquea vodili s 1:0, Kamil Glik se pobrinuo u nastavku za tri boda Torina.

Serie A, 16. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta - Palermo 3:3 (Denis 40', 76', Moralez 55' / Rigoni 6', Vasquez 16', 45+1')
Fiorentina - Empoli 1:1 (Vargas 44' / Tonelli 57')
Sampdoria - Udinese 2:2 (Obiang 15', Gabbiadini 60' / Geijo 31', Danilo 34')
Torino - Genoa 2:1 (Glik 52', 64' / Falque 42')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti