Strootman: Mi smo sramota Holandije

Holanđani razočarani

Strootman: Mi smo sramota Holandije

E. Škorić

Holandski reprezentativac Kevin Strootman razočaran je igrom njega i njegovih saigrača.

Holandija je u subotu s 2:0 poražena od Bugarske i doslovno se oprostila sa Svjetskim prvenstvom. Igrači ove reprezentacije ne mogu da prihvate činjenicu, smatraju se sramotom države.

"Trebalo bi da nas bude sramota zbog načina na koji predstavljamo našu zemlju. Definitivno ne zaslužujemo da branimo čast ove reprezentacije", rekao je Strootman, veznjak Rome i Holandije, koji dodaje:

"Italija više nije u našim mislima, jednostavno moramo da prihvatimo kritike i da kažemo sebi u lice da nismo pokazali nikakvo dostojanstvo protiv Italije. Niko od nas nije zaslužio protiv Bugarske da nosi dres nacionalnog tima".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Moramo više da radimo, a manje da pričamo jer nam je upitno Svjetsko prvenstvo, ali teoretski postoje šanse i ne treba odustati", dodaje Strootman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi