Stručnjaci predviđaju: Wenger će se zabaviti s Kolašincem
Foto: EPA

Komentar dali Hildebrand i Zuber

Stručnjaci predviđaju: Wenger će se zabaviti s Kolašincem

Može li Sead Kolašinac biti ono što Arsenalu treba? Pitanje je na koje je novinar Sky Sportsa Adam Bate potražio odgovor kod bivšeg golmana Time Hildebranda i bivšeg sportskog direktora Schalkea Gerharda Zubera.

Londonski klub se dugo smatrao krhkim, kako psihički, tako i fizički, a mnogi su uvjereni kako bi dovođenje Seada Kolašinca moglo biti rješenje za Arsenalove nedostatke. 

U to je uvjeren i njegovi bivši saigrač Timo Hildebrand, koji je za Sky Sports izjavio da se nada kako će Kolašinac ostaviti trag u engleskom Premiershipu. 

"Sead je jak toliko da ga niko ne može zaustaviti. Osim što je fizički savršen, veliki je borac. Takve osobine je imao i u trenucima dok se kao mlad fudbaler razvijao u Schalkeu. Mislim da će igrati dobro u Arsenalu", kaže Hildebrand. 

Kolašinca odlično poznaje i Gerhard Zuber.

"Poznajem ga jako dobro. Jedan je od igrača kojeg sam poznavao još iz vremena dok smo bili u Stuttgartu. Iz Stuttgarta smo ga doveli u U19 tim Schalkea. Volio sam ga jer sam uvijek smatrao da posjeduje sve vještine za uspjeh na poziciji lijevog beka", istakao je Zuber, dodavši: 

"On je uvijek pun emocija, voljan je da dobije svaku loptu, svaki duel... Svaki trener bi ga volio imati u svom timu. Zato je, uostalom, i bio ljubimac navijača Schalkea."

Zuber smatra da Kolašinac ima sve što je potrebno za uspjeh u Arsenalu. 

"Arsenal je za njega veoma dobar tim. Uvijek sam mu govorio da ako bude imao priliku igrati u Engleskoj, da ide jer je to liga koja je zbog mentaliteta savršena za njega. Wenger će se zabaviti s njim, njegova karijera će ići uzlaznom putanjom i on će igrati veliku ulogu." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kolašinac je poslije duže transfer sage na kraju završio u Arsenalu, gdje se smatra velikim pojačanjem. Osim toga, došao je kao slobodan igrač, a na Emiratesu su itekako svjesni njegovih kvaliteta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi