Sturridge i Firmino doveli Liverpool korak do četvrtfinala

Liverpool slavio protiv Manchester United

Sturridge i Firmino doveli Liverpool korak do četvrtfinala

Fudbaleri Liverpoola slavili su večeras u prvom meču osmine finala Evropa lige protiv Manchester Uniteda rezultatom 2:0.

Početak meča prošao je u ispitivanju snaga protivnika, a prva ozbiljnija situacija koja se desila pred golom De Gee bila je jednaesterac za domaće.

Memphis Depay je u 19. minuti napravio faul u svom šesnaestercu a glavni sudac Carlos Velasco je svirao penal. Sa bijele tačke siguran je bio Daniel Sturridge za erupciju oduševljenja na Anfieldu.

Domaći su i nakon vodećeg gola nastavili prijetiti golu gostujuće ekipe, ali je David De Gea u nekoliko navrata spašavao svoju ekipu i pokazivao da je trenutno možda i najbolji golman Premiershipa.

Ipak, igrala se 73. minuta kada Unitedu nije mogao pomoći ni David De Gea, a drugi gol za Liverpool postigao je Roberto Firmino nakon veoma loše reakcije Carricka i asistencije Lallane.

United do kraja meča nije uspio ozbiljnije zaprijeti Liverpoolu koji je sjajno odigrao ovaj meč te će na Old Trafford nositi veliku prednost.

Ekipe Sparte iz Praga i Lazija odigrale su neriješen meč koji je završen rezultatom 1:1. Domaća Sparta je odlično otvorila meč i povela već u 13. minuti kada je Frydek pogodio za 1:0. Ipak, gosti su do vrijednog pogotka stigli u 38. minuti kada je Marco Parolo pogodio za konačnih 1:1. Senad Lulić je za Lazio igrao od 55. minute.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi