Stuttgart bio blizu pobjede u Dortmundu, Bayer slavio
Foto: Kicker

Bundesliga, 5. kolo

Stuttgart bio blizu pobjede u Dortmundu, Bayer slavio

E. Škorić

Nogometaši Stuttgarta iznenadili su Borussiju u Dortmundu i umalo došli do sva tri boda.

Nije se davalo previše šansi Švabama u Dortmundu pred večerašnju utakmicu petog kola njemačke Bundeslige, no oni su na kraju osvojili bod, a bili su i blizu prvom ovosezonskom trijumfu.

Didavi je bio dvostruki strijelac za goste, dok je Aubameyang postigao gol za Dortmunđane u 73. minuti, a Ciro Immobile u 86., nakon prekida, zabija za 2:2, no domaći nisu smogli snage za potpuni preokret. Naš reprezentativac Vedad Ibišević igrao je od 78. minute za goste.

Hertha je u Berlinu ostvarila minimalan trijumf protiv Wolfsburga. Gol odluke postigao je Kalou u 35. minuti. Herthi je ovo prva pobjeda, Wolfsburgu drugi poraz.

Slavio je minimalno i Bayer u Leverkusenu, koji je bio bolji od Augsburga. Jedini gol za Apotekare postigao je Song Heung-Min u 33. minuti, a bh. reprezentativac Emir Spahić odigrao je 90 minuta.

Minimalne domaće pobjede (1:0) ostvarili su još Hannover nad Kelnom, odnosno Borussia M’gladbach nad HSV-om. Joeslu i Kruse su zabijali za trijumfe svojih timova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 5. kolo:
Borussia D. - Stuttgart 2:2 (Aubameyang 73, Immobile 86/ Didavi 48, 68)
Hannover - Köln 1:0 (Joselu 5)
Hertha - Wolfsburg 1:0 (Kalou 35)
Bayer - Augsburg 1:0 (Song Heung-Min 33)
Borussia M. - HSV 1:0 (Kruse 25)


Goal Didavi [ Borussia Dortmund 0-1 Stuttgart... by PakibeatsPK
Goal Didavi [ Borussia Dortmund 0-2 Stuttgart... by Bundes2014
Goal Aubameyang [ Borussia Dortmund 1-2... by PakibeatsPK
Goal Immobile [ Borussia Dortmund 2-2 Stuttgart... by Bundes2014

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije