Stuttgart više ne računa na Šunjića?
Foto: EPA

Njemački mediji pišu

Stuttgart više ne računa na Šunjića?

Bh. reprezentativac Toni Šunjić bi u narednim sedmicama mogao završiti svoju epizodu u Stuttgartu, javljaju pojedini njemački mediji.

Šunjić je u Stuttgart stigao u augustu prošle godine iz Kubana iz Krasnodara, a u svojoj debitantskoj sezoni u Njemačkoj odigrao je 28 utakmica i postigao dva pogodatka. Ipak, ako je vjerovati njemačkim portalima, u Stuttgartu više neće računati na usluge našeg reprezentativca, kojeg bi mogli staviti na transfer listu.

Toni Šunjić bi trebao imati odriješene ruke pri napuštanju kluba ukoliko za njega stigne adekvatna ponuda. U posljednje vrijeme se spominjao odlazak u Olympiakos, ali se to za sada svodi samo na špekulacije.

Vrijedi spomenuti da je Stuttgart odlučio otkupiti ugovor Federica Barbe, 22-godišnjeg stopera koji je proteklu polusezonu proveo u ovom klubu na posudbi iz Empolija. Barba je zadovoljio apetite čelnika popularnih Švaba, a i sam je istakao kako je oduševljen veličinom kluba i da želi ostati njegov član.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Šunjića ugovor sa Stuttgartom veže do ljeta 2018. godine i jasno je da će, u slučaju odlaska, Mercedes-Benz Arenu napustiti za određeno obeštećenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi