Stuttgart za 'siću' daje Šunjića Palermu

Transfer pred realizacijom

Stuttgart za 'siću' daje Šunjića Palermu

Transfer Tonija Šunjića (28) u Palermo je, prema natpisima pojedinih italijanskih medija, završena stvar. 

Šunjić nije otputovao sa Stuttgartom na pripreme u Portugal i na izlaznim vratima je, a u borbi za njegov potpis se kao najkonkretniji pokazao Palermo.

Kako se navodi, Palermo će dovesti Šunjića na posudbu za koju će izdvojiti svega 200 hiljada eura, a ukoliko bh. fudbaler zadovolji ukuse, na kraju sezone će moći biti otkupljen za 1,7 miliona eura. 

Da u Stuttgartu ne računaju uopšte na usluge Šunjića potvrđuje i izjava koju je dao sportski direktor kluba Jan Schindelmeiser.

"Potvrđujem da će Šunjić biti prodan. Mi u odbrani tražimo isključivo kvalitet, a ne količinu", istakao je Schindelmeiser.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko Šunjić u narednim danima potpiše za Palermo, postat će drugi bh. fudbaler koji trenutno igra u klubu sa Sicilije nakon Mate Jajala te će dodatno povećati koloniju naših igrača u Seriji A.

Vrijedi podsjetiti da je Šunjić prije Stuttgarta u svojoj dosadašnjoj fudbalskoj karijeri nastupao još za Kuban, Zoryu, Kortrijk i Zrinjski. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi