Stuttgartu vrijedan  bod, Freiburg lakše diše
Foto: EPA

Bundesliga, 30. kolo

Stuttgartu vrijedan bod, Freiburg lakše diše

E. Škorić

Nogometaši Stuttgarta ostvarili su važan bod u gostima kod Borussije, dok je Freiburg savladao Brauschweig. Wolfsburg je pobjedom nad Nurnbergom došao korak bliže plasmanu u Ligu prvaka, dok je Mainz razbio Werder.

Dosta uzbuđenja bilo je u subotnjim susretima 30. kola njemačke Bundeslige. Freiburg je u derbiju donjeg dijela tabele, rezultatom 2:0, savladao posljednjeplasirani Braunscwheig, u čijem sastavu je svih 90 minuta igrao bh. reprezentativac Ermin Bičakčić.

Domaći su poveli autogolom našeg internacionalca Damira Vrančića, a na 2:0 povisio je Schuster u 49. minuti. Mensur Mujdža kod domaćih nije igrao jer je povrijeđen.

Mainz je bio uvjerljiv protiv Werdera pred svojim navijačima. I tu je postignut autogol. Petersen je zatresao svoju mrežu u petoj minuti, a na 2:0 povisio je Moritz u 16. minuti. Malli je u 39. bio strijelac za 3:0, što se ispostavilo konačnim rezultatom.

Veliku pobjedu ispustio je Stuttgart. Švabe su povele u gostima kod Borussije M'gladbach, a strijelac vodećeg gola bio je Didavi u 12. minuti. U samoj završnici Arango pogoađa za 1:1, što je bio i konačan rezultat. Za goste od prve minute nije igrao naš reprezentativac Vedad Ibišević, ali je ušao u igru u 71. minuti. 

Wolfsburg je sve bliže plasmanu u kvalifikacije za Ligu prvaka. Vukovi su sa 4:1 savladali pretposljednji Nurnberg pred svojim navijačima. Olić, Perišić (dva puta) i Malanda su tresli mrežu gostiju, a Feulner je prethodno doveo Nurnberg u prednost u osmoj minuti.

HSV je poražen s 2:1 u Hannoveru. Stindl i Ya Konan su pogađali za domaće, Calhanoglu za goste, koji su na 16. mjestu, koje vodi u doigravanje za opstanak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 30. kolo:
Freiburg - Braunschweig 2:0 (Vrančić 8 - ag, Schuster 49)
Hannover - HSV 2:1 (Stindl 9, Ya Konan 86/ Calhanoglu 48)
Mainz - Werder 3:0 (Petersen 5 - ag, Moritz 16, Malli 39)
Borussia M. - Stuttgart 1:1 (Arango 89/ Didavi 12)
Wolfsburg - Nurnberg 4:1 (Olić 19, Perišić 22, 83, Malanda 69/ Feulner 8)


Borussia M'gladbach 0-1 Stuttgart (Goal Didavi... by linus-fred
Mainz 1-0 Werder Bremen (Own Goal Petersen) 12... by linus-fred
Mainz 2-0 Werder Bremen (Goal Moritz) 12-04-2014 by linus-fred
Mainz 3-0 Werder Bremen (Goal Malli) 12-04-2014 by linus-fred
Hannover 1-0 Hamburgo (Goal Stindl) 12-04-2014 by linus-fred
Hannover 1-1 Hamburgo (Goal Calhanoglu) 12-04-2014 by linus-fred

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.