Stvara se veliki West Ham
Foto: EPA

Ponuda za zvijezdu Evertona

Stvara se veliki West Ham

M. Šljivak

Ekipa West Hama bi u narednu sezonu mogla ući kao legitiman kandidat za visok plasman u Premier ligi.

Tim Slavena Bilića iza sebe ima skromnu sezonu u kojoj su se borili za opstanak, ali bi u narednoj stvari mogle funkcionisati znatno drugačije.

Najavljena su velika pojačanja, a Čekićari su u svoje redove već doveli iskusnog argentinskog defanzivca Pabla Zabaletu, koji dolazi iz Manchester Cityja.

Pored njega iz redova Građana bi mogao stići i Kelechi Iheanacho. Ovaj fudbaler još uvijek nije donio odluku, ali bi West Ham najveće pojačanje mogao dobiti iz Evertona.

Londonski tim je ekipi s Goodison Parka poslao ponudu za ponajboljeg fudbalera Rossa Barkleya. Iako nije poznata cifra koju su ponudili, vjeruje se da je iznad 50 miliona funti, a ovom 23-godišnjem veznjaku su ponudili i ogromnu platu.

Tako Barkleyju West Ham nudi platu od 140.000 funti sedmično, što je svakako primamljivo, ali on želi igrati Ligu prvaka naredne sezone, pa bi radije išao u Tottenham, koji je također pokazivao interes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Spursi nemaju namjeru da izdvoje ogroman novac za njega. Čekićari su tako u prednosti što se novca tiče i Barkley bi na kraju mogao završiti u WestHamu.

Protekle sezone Barkley je nastupio u 39 utakmica za Everton i postigao je šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi