Suarez: Dolazak u Barcelonu je pravi potez

Presudila je želja za trofejima

Suarez: Dolazak u Barcelonu je pravi potez

Urugvajski napadač Luis Suarez izjavio je da ne žali što je prošle sezone napustio Liverpool i potpisao petogodišnji ugovor sa Barcelonom. 

Unatoč tome što je bio na meti brojnih klubova, Suarez se odlučio za Barcelonu i na najbolji mogući način se uklopio u katalonskom klubu. Dosad je postigao 25 golova u 43 odigrane utakmice. 

"Odlazak iz Liverpoola i dolazak u Barselonu bio je ispravan potez. Želja za osvajanjem trofeja bila je dio odluke, ali moja porodica je i prije trofeja znala da smo donijeli pravu odluku. Veoma sam sretan u Barceloni, u najboljem sam klubu na svijetu", kazao je Suarez, koji ove sezone želi još trofeja. 

"Moj cilj je da osvajam trofeje iz godine u godinu – uživali smo u trenutku prošle sezone, ali sada su pred nama novi izazovi", dodao je Suarez. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je već osvojila jedan trofej ove sezone, pošto je u Superkupu Evrope pobijedila Sevillu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.