Suarez i Messi Valenciji ogadili fudbal

Katalonci deklasirali Šišmiše

Suarez i Messi Valenciji ogadili fudbal

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone deklasirali su večeras na Camp Nou Valenciju (7:0) u okviru prve utakmice polufinala Kupa kralja.

Barcelona je još jednom pokazala da se nalazi u sjajnoj formi. Katalonci su već u sedmoj minuti utakmice stigli do prednosti kada je na asistenciju Neymara mrežu gostiju zatresao Suarez. Samo pet minuta kasnije isti igrač je pogodio za 2:0, a asistent je ovaj put bio Vidal.

Domaći navijači uživali su u potezima svojih igrača, a treći gol domaći su postigli nakon sjajne akcije. Neymar je petom asistirao za Messija koji je rutinski pogodio za 3:0.

Barca je do poluvremena mogla i do četvrtog gola. Mustafi je napravio penal nad Messijem, ali je nonšalantnost Neymara prilikom izvođenja penala koštala Brazilca koji je pogodio stativu. Treba dodati da je direktan crveni karton zbog prekršaja dobio Mustafi.

U drugom poluvremenu Barcelona je nastavila u istom ritmu, dok su igrači Valencije čekali svoju priliku iz kontre. Barca je 4:0 povela u 59. minuti, a strijelac je ponovo bio Messi. Isti igrač je 15 minuta prije kraja utakmice postigao gol za 5:0, što je bio hat-trick Messija u večerašnjoj utakmici.

Messi nije bio jedini koji je večeras postigao tri gola Valenciji. U 83. minuti utakmice Suarez je uspio da stigne do hat-tricka nakon što je glavom zatresao mrežu gostiju. Ipak, to nije bilo sve od urugvajskog napadača. Nevjerovatni Suarez je u samom finišu utakmice uspio postići i svoj četvrti gol, te postaviti konačnih 7:0.

Može se reći da je Barcelona već u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja izborila plasman u finale ovog takmičenja.

Kup kralja, polufinale:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Valencia 7:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi