"Suarez je važan dio ekipe i ne vidim problem sa njim"
EPA

Trener Barcelone nakon meča protiv Malage

"Suarez je važan dio ekipe i ne vidim problem sa njim"

E. Ganibegović

Barcelona je upisala novu pobjedu u LaLigi i tako zadržala prvu poziciju na tabeli. Katalonci su bili bolji od Malage sa 2:0, a trener ekipe sa Nou Campa Ernesto Valverde se oglasio nakon meča, te posebno govorio o Luisu Suarezu, koji osam utakmica za redom nije postigao pogodak.

Luis Suarez je prozivan od strane navijača Barcelone, međutim Valverde je stao na njegovu stranu, te rekao kako je on važan za njegov tim. 

"Istina je da nam je u prvom poluvremenu nedostajalo malo ritma", rekao je trener Barcelone.

"Umor? Ne znam da li je bilo više fizičkog ili psihičkog umora, jer smo imali tri utakmice tokom sedmice."

"Srećom, u drugom dijeli smo se mnogo poboljšali i imali dosta više šansi pa smo tako povećali svoju prednost i na kraju stigli do zaslužene pobjede", dodao je Valverde nakon čega je govorio o Suarezu.

"Suarez? Uopšte me ne zabrinjava njegova situacija jer je važno da napadači stvaraju šanse, a golovi dođu vremenom. Bio je odličan u meču protiv Atletica i dosta živahan protiv Olympiakosa. Ta njegova agresivnost i ambicija će nam biti od koristi tokom sezone. On je neprocjenljiv za nas. Ne vidim nikakve probleme sa njim", istakao je Valverde. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi