Suarez: Nisam ugrizao Demichelisa, Englezi žele da mi naude

Urugvajski napadač

Suarez: Nisam ugrizao Demichelisa, Englezi žele da mi naude

Fudbaler Barcelone Luis Suarez odbacio je navode britanskih medija da je na meču Lige prvaka ponovo "grizao", a da mu je ovoga puta meta bio odbrambeni fudbaler Manchester Cityja Martin Demichelis.

Barca je u prvoj utakmici osmine finala pobijedila Građane sa 2:1, a oba gola za Katalonce postigao je upravo Suarez. Odmah nakon meča, britanski mediji su prikazali snimak na kojem se vidi kako, navodno, urugvajski fudbaler pokušava da ujede Demichelisa. 

"Demichelis je stavio ruku na moj vrat, a ja nisam uopšte reagovao. Engleski mediji žele da mi naude, i najmanju stvar koju uradim oni predstavljaju kao nešto veliko. Izgleda da ih još boli ono što sam uradio na Svjetskom prvenstvu (dva gola protiv Engleske op.a)", rekao je Suarez za Sport890. 

Suarez je istakao da zaslužuje makar malo poštovanja zbog vremena provedenog u Liverpoolu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zaboravljaju na godine koje sam proveo u Engleskoj. Biću zahvalan Liverpoolu i navijačima tog kluba cijelog života. Oni nemaju nikakve veze sa novinama", kaže Suarez.

Suarez je na prošlogodišnjem Mundijalu u Brazilu ugrizao italijanskog fudbalera Giorgija Chiellinija za rame, zbog čega ga je Svjetska fudbalska federacija suspendovala na četiri mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.