Suarez objasnio zašto nikada neće osvojiti Zlatnu loptu

"Sve je u marketingu, a ja to nemam"

Suarez objasnio zašto nikada neće osvojiti Zlatnu loptu

E. Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez sinoć je primo nagradu Zlatna kopačka za najboljeg strijelca u prošloj sezoni.

Napadač Barcelone u prošloj sezoni postigao je 53 pogotka i ubjedljivo je stigao do Zlatne kopačke. Ipak, Urugvajac je nakon dodjele nagrada svojom izjavom prozvao FIFA-u, te je objasnio svima zašto nikada neće osvojiti Zlatnu loptu.

"Zlatna lopta? Pa naravno da bih volio da osvojim tu nagradu, ali sam svjestan da se to nikada neće desiti bez obzira kako igrao. Ta nagrada je sva u marketingu i sponzorima. Tu se više gleda popularnost nekog igrača nego ono što je on uradio na terenu. Ja i nisam toliko popularan u svijetu fudbala i zbog toga nikada neću biti proglašen za najboljeg igrača na svijetu. Moje ambicije su da osvojim Ligu prvaka, to bi bilo sjajno", rekao je Suarez.

Prošle godine Barcelona je osvojila skoro sve trofeje, a tada je briljirao tandem MSN. Ipak, svi su bili iznenađeni što Suarez nije bio među tri najbolja igrača svijeta iako je bio jedan od najzaslužniji za Barcine trofeje. Tim potezom donekle je i potvrđena njegova teorija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi