Suarez se vratio kući i zaplakao

Emotivan povratak

Suarez se vratio kući i zaplakao

E. Škorić

Barcelonin napadač Luis Suarez rasplakao se po povratku u Nacional.

Suarez je u sezoi 2005/06 igrao u Nacionalu i upravo iz tog urugvajskog kluba se lansirao u Evropu, a kasnije je postao slavan. Igrao je za Groningen i Ajax u Holandiji prije nego će preći u Liverpool, da bi potom 2014. potpisao za Barcelonu.

Dane odmora Urugvajac je iskoristio za povratak u rodni Salto, a usput je posjetio Nacional, klub u kojem su počeli njegovi snovi.

Prisustvovao je otvorenju terena sa plastičnom travom koji nosi njegovo ime i prilikom obraćanja prisutnima pustio je i suzu. Jasno, emotivno je sve to za Suareza, koji teško da je i povjerovao da će tada kao anonimni igrač Nacionala postati zvijezda evropskog nogometa i da će obući dres slavne Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi