Subašić: Bolji smo od Osnabrucka, ostajemo u "cvajti"

Bh. internacionalac za SportSport.ba

Subašić: Bolji smo od Osnabrucka, ostajemo u "cvajti"

Nakon dugo vremena mjesto u prvom sastavu Dynama iz Dresdena našao je naš Muhamed Subašić koji je u petak odigrao svih 90 minuta u porazu njegovog tima od trećeligaša Osnabrücka.

Pred Subašićem i Dynamo Dresdenom u utorak je uzvratna utakmica play-offa za ˝cvajtu˝, a ekipa Osnabrücka u susret će ući sa blagom prednošću od 1:0.

˝Šteta što smo na kraju izgubili, obzirom da smo čitavu utakmicu bili jači. Imali smo nekoliko sjajnih prilika da postignemo gol, ali nažalost ih nismo iskoristili i to nam se obilo o glavu pred kraj prvog poluvremena kada nas je mala greška koštala poraza. Utorak nas očekuje uzvratna utakmica, ali ja sam optimista i vjerujem da Dynamo Dresden može izboriti opstanak jer smo kvalitetnija ekipa od Osnabrücka˝, rekao je Subašić u telefonskom razgovoru za SportSport.ba

Zadnja utakmica koju je Subašić počeo od prve minuta bila je u decembru protiv Münchena 1860, a novu šansu u prvom sastavu dobio je upravo protiv Osnabrucka koju je iskoristio na najbolji mogući način.

˝Sretan sam zbog toga što mi je trener ponovo ukazao šansu, koju sam maksimalno iskoristio. Zadovoljan sam svojom igrom, imao sam čak i priliku da se upišem u listu strijelaca, ali zbog nedozvoljene pozicije gol je poništen˝, dodao je na kraju Subašić koji ovih dana očekuje prvu prinovu u porodici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.