Subašiću devedeset minuta u pobjedi Dresdena

2. Bundesliga, 31. kolo

Subašiću devedeset minuta u pobjedi Dresdena

M. Šljivak

Fudbaleri Dynama iz Dresdena savladali su večeras u posljednjem susretu 31. kola 2. njemačke Bundselige ekipu Fortune iz Dusseldorfa rezultatom 2:1.

Dynamo je do prednosti došao već nakon šest minuta igre. Robert Koch je uposlio Zlatka Dediča koji pogađa za vodstvo svog tima od 1:0.

Fortuna do izjednačenja stiže u samom finišu prvog poluvremena. Igrala se 44. minuta kada Thomas Broker postiže gol za izjednačenje i rezultat prvog poluvremena.

Do pobjede Dynamo jed ošao u 70. minuti. Ovoga puta Dedič je bio u ulozi asistenta, a Mickael Pote je pogodio mreži Fortune za 2:1, što će se na kraju ispostaviti kao konačan rezultat susreta.

Svih devedeset minuta je u ekipi iz Dresdena odigrao bh. internacionalac Muhamed Subašić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.