Subašiću poluvrijeme u porazu Dresdena

2. Bundesliga, 27. kolo

Subašiću poluvrijeme u porazu Dresdena

M. Šljivak

Tri utakmice 27. kola druge njemačke Bundeslige odigrane su večeras, a pobjede su upisali FSV Frankfurt i Munchen 1860, te Ingolstadt.

Dynamo je u Dresdenu poražen od Munchena 1860 rezultatom 1:0. Strijelac odlučujućeg gola na susretu bio je Benjamin Lauth u 61. minuti susreta. Iako su domaći pokušali doći do izjednačenja, situaciju im je otežai i Robert Koch koji je isključen nakon dva žuta kartona u 79. minuti. Muhamed Subašić je u igru ušao na početku drugog poluvremena.

FSV iz Frankfurta je na svom terenu dočekao Aachen, te su na kraju upisali pobjedu rezultatom 2:1.
Gledson je donio prednost domaćem timu u 7. minuti, da bi poravnanje stiglo u 22. minuti kada Benjamin Auer pogađa za rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Ipak, tri boda na samom otvaranju drugog poluvremena FSV-u je donio Michael Gorlitz.

Ingolstadt je s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod Bochuma golom Caiubyja u 89. minuti utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.