Subotić napušta Borussiju, ali ne i Bundesligu?

Dobio ponudu HSV-a

Subotić napušta Borussiju, ali ne i Bundesligu?

D. Vejo

Neven Subotić mogao bi napustiti Borussiju Dortmund u ovom prelaznom roku i otisnuti se u novu sredinu.

Štoper Milionera nije se pretjerano naigrao u žuto-crnom dresu ove sezone, a razlog za to jesu povrede koje su pratile ovog defanzivca.

S toga, za njega ali i njegovu karijeru najbolje bi bilo da pronađe novi klub. Izgleda da mu neće dugo trebati, jer interesovanje za njegove usluge pokazao je HSV koji svim silama želi iskusnog Banjalučanina da vidi u svojim redovima.

Ako je suditi prema pisanju tamošnjih medija, pregovori su već počeli te bi uskoro trebale stići novije informacije oko pomenutog transfera.

Subotić sa Borussijom ima ugovor do 2018. godine, ali je dogovor sa čelnicima Milionera takav da ukoliko dođe ponuda, on napusti klub jer teško da bi u nastavku dobijao šansu na Westfalenu.

U Dortmund, Subotić je stigao 2008. godine iz Mainza, a za reprezentaciju Srbije ne igra od 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi