Subotić: Reusov ostanak je tajna našeg uspjeha

U Dortmundu konačno sretni

Subotić: Reusov ostanak je tajna našeg uspjeha

Srbijanski defanzivac Neven Subotić je u izjavi za inostrane medije otkrio da je tajna boljih partija Borussije u proteklih nekoliko kola Marco Reus i njegova odluka o ostanku u Dortmundu.

Osim što ovaj fudbaler igra u sjajnoj formi, njegovim saigračima je podjednako 'laknulo' kada je Nijemac potpisao novi ugovor sa klubom i tako zaustavio medijske špekulacije.

"Njegova odluka o produženju saradnje nas je pokrenula. On je poseban igrač i njegov ostanak je razlog našeg boljeg raspoloženja i pobjea. Nije lijepo i lako vidjeti da naši najbolji igrači odlaze u druge klubove, kako se to dešavalo godinama unazad. Ostanak Reusa je potvrda da je Borussia napravila veliki posao. Nije lako zadržati igrača kakav je Reus", rekao je Subotić i dodao:

"Pomogla nam je i januarska pauza, jer smo mogli kao tim trenirati dvije sedmice. Bili smo jedinstveni i istrajni u cilju da zaigramo fudbal kakav želimo igrati. Mnogo smo se trudii i ranije, ali nije išlo. Imali smo srce, ali ne i mnogo pameti. Sada imamo oboje i to pravi razliku".

Borussia je u Bundesligi uvezala tri pobjede a naredni ispit čeka ih večeras protiv Juventusa u Torinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.